(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
Hrachová polévka s klobáskou
Potřebné ingredience
1/2 pytlíku zeleného hrachu
1/2 kostky zeleninového vývaru
1/2 cibulky
majoránka
1 česnek
kousek klobásy
sůl
máslo
2 housky
Postup přípravy
Hrách necháme přes noc v misce s vodou tak, aby byl všechen pod vodou.
Hrách pak vaříme ve stejné vodě, do které přidáme trochu soli a 1/2 kostky zeleninového vývaru.
Když hrách změkne, připravíme si na pánvi cibulku s klobáskou. Cibuli i klobásu nakrájíme na malé kousky a na másle zpěníme "do zlatova".
Uvařený hrách rozmixujeme (můžeme třeba polovinu hrachu odebrat a rozmixovat jen polovinu a zbylý hrách opět vrátit do polévky, jak chcete). Do rozmixovaného hrachu přidáme udělanou cibulku s klobásou, stroužek česneku a chvilku povaříme. Přidáme majoránku a dochutíme solí dle potřeby.
Hotovou polévku podáváme s opečenými kousky housky na másle. (Tu děti milujou.)
Pak už jen přeji dobrou chuď.
Hrách pak vaříme ve stejné vodě, do které přidáme trochu soli a 1/2 kostky zeleninového vývaru.
Když hrách změkne, připravíme si na pánvi cibulku s klobáskou. Cibuli i klobásu nakrájíme na malé kousky a na másle zpěníme "do zlatova".
Uvařený hrách rozmixujeme (můžeme třeba polovinu hrachu odebrat a rozmixovat jen polovinu a zbylý hrách opět vrátit do polévky, jak chcete). Do rozmixovaného hrachu přidáme udělanou cibulku s klobásou, stroužek česneku a chvilku povaříme. Přidáme majoránku a dochutíme solí dle potřeby.
Hotovou polévku podáváme s opečenými kousky housky na másle. (Tu děti milujou.)
Pak už jen přeji dobrou chuď.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
PPecinka
(upraveno)
6. 4. 2012, 13:16
výborný, právě jsme se najedli